Furst Frei gav audiens för punkpoeten Louise Halvardsson

H.F.H. Furst Frei gav audiens för punkpoeten Louise Halvardsson som berättade om sitt arbete i skärningspunkten mellan poesi och performance. Audiensen berörde bland annat frågor om vad som räknas som arbete och hur man ska hantera väntan på nästa konstnärliga idé. Borde inte vilsenhet och sökandet efter nya uppslag också räknas som konstnärlig arbetstid? Furst Frei och Louise diskuterade också inre och yttre identitet och att förvalta den unika gåva som varje enskild individ har att bidra med i världen. Louise kallar sig punkpoet och är just nu aktuell med föreställningen Koreograferade Mormordikter och boken 40 dagar på en bänk i Berlin – ett tidsdokument. Efter den senaste boken titulerar Louise sig även som ”bänksittare” – en referens till det fyrtio dagar långa performance-verk som boken reflekterar över:

”Väggen närmar sig millimeter för millimeter. För att jag inte ska gå in i den behöver jag hitta Bänken. Det enda jag vet är att den finns i Berlin.”

Författaren, poeten och scenkonstnären Louise Halvardsson tog tag i sin 40-årskris och utmattning på ett annorlunda sätt. Hon åkte till Berlin och satte sig på en bänk i 40 dagar. Den här boken är en inbjudan till att sitta bredvid henne – eller att söka upp sin egen bänk.

Louise är baserad i Göteborg och tar regelbundet uppdrag som poet, scenkonstnär, performancekonstnär, föreläsare, konferencier och skrivpedagog.

Läs mer om Louise på hemsidan.          Följ Louise på Instagram.

Vill du eller din verksamhet komma på audiens i kronhuset? Det är kostnadsfritt och du kan boka själv här.

Lämna ett svar