Furst Frei gav företräde för Sandra Holmberg från Baroque Avenue

H.F.H. Furst Frei gav företräde för Sandra Holmberg – flöjtist och ordförande i föreningen Baroque Avenue. Den Göteborgsbaserade ensemblen har specialiserat sig på tidig musik, gärna på tidstrogna instrument så att det klingar som på Bachs egen tid. Sandra gav Fursten en kort musikalisk demonstration på traversflöjt; barockens trävariant av den moderna tvärflöjten. Traversflöjten, liksom många andra tidiga instrumen, har andra förutsättningar vad gäller klang och ljudomfång. Detta innebär både begränsningar men ibland också bredare möjligheter att intonera på ett friare sätt.

Furst Frei fick prova att spela själv på traversflöjt men konstaterade fort att det krävs en expert för att få ljud i instrumentet!

Sandra informerade om Baroque Avenues arbete med konserter och föreställningar med program för publik i alla åldrar. Det senaste större projektet är operan Alice och de levande sagorna som påbörjades under pandemins långa månader av isolering. Operans text och handling är skriven av Sandra själv, till musik av Antonio Vivaldi och Henry Purcell. Föreställningen riktar sig till barn från fem år och handlar om Alice som lovat att sysselsätta sig själv hemma i en hel timme. Pappa ska nämligen på snabbt möte. När Alice hittar en gammal sagobok, kommer karaktärerna till liv: det fluffiga kuddspöket Konrad, den omdömeslösa Kaptenen Kaja och de busiga häxorna Skria och Gasta. Det går bra att boka föreställningen till sin verksamhet via hemsidan.

Utöver information om ensemblens verksamhet, diskuterades hur viktiga de Kommunala Kulturskolorna är för ett fortsatt levande kulturliv.

Läs mer om Baroque Avenues verksamhet på hemsidan.

Baroque Avenues Logo: Elin Andersson

Vill du eller din verksamhet komma på audiens i kronhuset? Det är kostnadsfritt och du kan boka själv här.

Lämna ett svar